Az Encsi Református Egyház és Gyülekezet honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Főmenü
 
Encsi Református Újság
 
Ennyi az idő
 
Naptár
2020. Július
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
Képek
 
Látogatóink
Indulás: 2005-06-13
 
2011-től
 
2007-2009.
 
2010-től
 
Linkek
 
Egy kis nemzetismeret
 
Egyéb
 
Időjárás

 

 

 

1. évfolyam, 2. szám
1. évfolyam, 2. szám : Amiket mindenkinek tudni kellene

Amiket mindenkinek tudni kellene

Maczi István  2005.06.23. 15:26

Újra és újra érezzük annak szükségességét, hogy a hit alapvető ismereteit az embereknek elmondjuk.

„Ahhoz, hogy az ember üdvözüljön, a halálból az életre jusson, nem sokat kell tudnia.” Az egész keresztyén életet a Biblia tanításai alapján, röviden össze lehet foglalni. Ezt találjuk a Heidelbergi Káté második kérdésére adott feleletben. A kérdés így szól: hány dolgot kell tudnod azért, hogy boldogan élhess és halhass meg? Válasz: hármat. „Mily nagy az én bűnöm és nyomorúságom, hogyan szabadulok meg minden bűnömből és nyomorúságomból és milyen hálával tartozom Istennek e megszabadításáért?” Csodálatos e rövid összefoglalás! Vegyük sorba a három fontos tudnivalót: bűnös ember vagyok! Ha elismerem, ha nem! Ha pl. valaki beteg: fájdalma van, erőtlenedik beteg, ha elismeri, ha nem ismeri el, ha megmondja, vagy elhallgatja. Másik példa: ha valakire adósság maradt mert adósságot is lehet örökölni, adósságához újabb adósságot csinál, hiába nem akarja tudomásul venni számon kérik rajta. Ezért jobb, ha elismeri és rendezi adósságát. Az adósság példájánál maradva hallottunk egy olyan történetről, hogy egy testőr szolgálatának ideje alatt egy papírra felírta tartozásait és aláírta a listának: - ki fizeti ezt ki? - Közben nagy gondjában elaludt. Ezalatt az idő alatt kiment az ő ura az őrszobába és meglátta őrének az adósságlistáját, megesett a szíve és nevét aláírta ezzel a megjegyzéssel: én kifizetem! Itt el is érkeztünk a második nagy kérdéshez, a megváltáshoz. A mi kérdésünk is ez: mi módon szabadulok meg minden bűnömből és nyomorúságomból? Vagyis ki fizeti ki adósságomat? A mi Atyánknak is megesett rajtunk a szíve, elküldte Szent Fiát, az Úr Jézus Krisztust, aki golgotai kereszthalálával kifizette a mi tartozásunkat. Vérével aláírta adóslevelünket: Én, Jézus, kifizetem! Így írta meg ezt az énekíró: „Véres cseppjei testének, nékünk gyógyulást szerzének.” (440,2) Most következik az elfogadás! El tudjuk képzelni, hogy a példázatbeli őr nem fogadta volna el urának jótéteményét?! Mi elfogadjuk Jézus helyettes áldozatát? Higgyük el, szeret minket az Isten, visszafogad gyermekeivé! Amire mi nem voltunk képesek, arra Isten kegyelme elég lett! Egy másik énekben ezt így találjuk: „...színe elől a vétkem, örökre messze dobta!” Szinte természetesen következik ezek után a hálaadás! Ha tudatára ébredünk elveszett voltunknak, megtapasztaljuk a Megtartó kegyelmét és szeretetét, szívünk hálára indul! Szintén a Heidelbergi Kátéból vett idézet:

„Lehetetlen, hogy akik hit által Krisztusba oltattak, a háládatosság gyümölcseit ne teremjék!” A hálaadás többféleképpen nyilvánul meg életünkben: Jézus adja elénk Igéjében az első számú hálaadást: „Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jócselekedeteiket és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat” (Máté5,16).
Jézus ezt mondhatta Pál apostolnak: Pál, te egész életeddel adós vagy nekem. Ezt a tartozásodat embereknek törleszd. Ezért írta Pál: „Mindenkinek adósa vagyok.” (Róma 1,14)

Íme, röviden a tudnivaló: bűnös vagyok, Jézus megváltott, én ezért hálás leszek. Segítsen Isten, hogy mindez valóság legyen életünkben!

 

Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!