Az Encsi Református Egyház és Gyülekezet honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Főmenü
 
Encsi Református Újság
 
Ennyi az idő
 
Naptár
2020. Július
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
Képek
 
Látogatóink
Indulás: 2005-06-13
 
2011-től
 
2007-2009.
 
2010-től
 
Linkek
 
Egy kis nemzetismeret
 
Egyéb
 
Időjárás

 

 

 

JOHIREK
JOHIREK : HOGY VAN A SZÍVED ?

HOGY VAN A SZÍVED ?

  2008.01.14. 20:37

"...óvd a szívedet... " Példabeszédek 4,23

"...óvd a   szívedet... "

Példabeszédek 4,23

          Szívünket érzelmeink központjának tartjuk. Ennél azonban többről van szó; ez vágyaink, képzeletünk, indítékaink és szándékaink forrása.

Emiatt mondja Isten:

"MINDEN  FÉLTETT  DOLOGNÁL  JOBBAN  ÓVD  SZÍVDET,

MERT  ONNAN  INDUL  KI  AZ  ÉLET !"

Ahogy a gyenge minőségű üzemanyag miatt az autó rosszul működik, úgy Jézus azt mondja: 

"ami ... kijön a szájból, az a szívből származik, és az teszi tisztátalanná az embert. Mert a szívből származnak a   gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanúskodások és az istenkáromlások. "

Máté 15,18-19

Ezenfelül így szól: 

"A jó ember szíve jó kincséből hozza elő a jót, és a gonosz ember a gonoszból  hozza elő a gonoszt. Mert amivel csordultig van a szív, azt szólja a    száj. "

Lukács 6,45

Szóval, mi a helyzet ma a szíveddel :

-         Könnyen   kiborulsz ?

-         Állandóan összehasonlítgatsz, vagy   megsértődsz ?

-         Amikor pletykát   hallasz, csendben maradsz, vagy inkább továbbadod ?

-         Milyen   gondolatokkal foglalkozol szívesen ?

A válaszok mind szíved állapotán múlnak. Jézus azt mondta, hogy boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent mindenben, és eszerint cselekednek (Máté 5,8). Csak akkor kapunk tiszta vizet, ha eljutunk közvetlenül a forráshoz és kitisztítjuk a vezetékeket. Amikor kívülről kezdünk el takarítani, visszájára fordítjuk a dolgot. Ez azonban nem lesz eredményes ! Egy rossz gyümölcsöt termő fának ugye nem a gyümölcsét kezelnéd ? Nem, hanem a gyökerét! Hasonlóképpen nem elég megpróbálni változtatni a szokásaidon, el kell jutnod a probléma szívéhez   -    ami a szív problémája !

Dávid megértette ezt, ezért így imádkozott :

"Tiszta   szívet teremts bennem, Istenem "

Zsoltárok 51,12

LEHET,  HOGY  ÍGY  KELLENE  IMÁDKOZNI ?

 

Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!