Recept Sarok
Csernátony M.Á. 2005.06.23. 15:14
Cseresznyés vagy meggyes lepény
Hozzávalók : 1 pohár kefír,
2 pohár cukor,
3 pohár liszt,
1 pohár étolaj,
4 db tojás,
1 cs. sütőpor,
1 cs. vaníliás cukor,
15 dkg porcukor,
csipet só,
20 dkg meggy / 20 dkg cseresznye,
20 dkg meggy,
10 dkg darált dió
Elkészítés:
A kefírt a cukorral, vaníliás cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját, a lisztet a sütőporral és a sóval, majd az olajat. A tojásfehérjét felverjük, majd a masszához keverjük. A tésztát papírral kibélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk a gyümölcsökkel és a dióval, majd lassú tűznél kb. 40 percig sütjük.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!
|